vrijdag 20 juni 2014

Starbucks muffins

Who doesn't love starbucks? Nou ja oké, er zijn genoeg mensen die niet van koffie houden, en daarom ook niet naar de starbucks gaan. Ik zelf ben echt gek op de caramel cappucino of de frappucino's. Eerst bestelde ik er alleen maar koffie's of thee, maar laatst was ik in Amsterdam en ging ik rond lunchtijd de starbucks in. Dit was niet zo'n goed idee want ik had namelijk best trek. Natuurlijk zag ik allemaal lekkere dingen die ik een voor een wel wilde proeven. Nu is dat natuurlijk onmogelijk. Ik had zin in een muffin omdat ik dat erg lang niet meer op had. De bosbessenmuffin stak er echt bovenuit! Die werd het. En ik had precies de goede keuze gemaakt. Een krokant korstje, en een fluffy binnenkant, yammie! Stiekem ben ik op de terugweg weer langs gegaan, en heb een cinnamon bun gehaald die ik in de trein opat haha. Mijn lunch en avondeten waren zoals je kan lezen erg gezond! Maar goed, ik maak thuis bijna nooit muffins omdat ik en mijn vader niet zo dol zijn op cake. Natuurlijk raad je het al, deze bosbessenmuffin moest ik gewoon namaken. Na een beetje zoeken op internet kwam ik het perfecte recept tegen. Nieuwsgierig? Hieronder volgt het recept. 

Wat heb je nodig?
voor de muffin zelf:
- 210 gram bloem
- 150 gram suiker. Ik deed dit met rietsuiker, maar kristalsuiker is beter. Hier wordt het zoeter van.
- snufje zout
- volle tl. bakpoeder
- 85 ml zonnebloemolie of olijfolie zonder bijsmaak
- 85 ml karnemelk. Dit heb ik aan het recept veranderd zodat het minder zoet werd. Gewone halfvolle melk werkt het zelfde!
- 1 ei
- 150 gram bosbessen
voor de krokante topping:
- 100 gram suiker
- 45 gram bloem
- 60 gram zachte boter
- tl. kaneel

De bereidingswijze:
Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei apart in een andere kom. Voeg deze mengsels bij elkaar en meng het goed. Roer als laatste de bosbessen erdoor. Doe dit voorzichtig en niet te lang want anders gaan ze kapot en krijg je wel hele paarse muffins zonder een bosbes te proeven. Verwarm nu de oven op 200 graden. Zet de muffinvormpjes in een muffinbakvorm. Als je geen muffinbakvorm hebt kun je de vormpjes ook op een bakplaat zetten. Je hebt dan wel grote kans dat de muffins niet mooi rijzen, en plat worden. De smaak wordt er gelukkig niet anders om :) Vul je muffinvormpjes met het beslag. Uit dit beslag haal je 11 tot 12 muffins. Begin nu met het maken van de topping. Dit is vrij simpel. Mix met een vork of met de hand alle ingrediënten voor de topping tot een kruimelig deeg. Het moet een beetje de substantie van een kruimeltaart krijgen. Als je deze topping klaar hebt sprenkel je dit over het muffinbeslag heen. De muffins zijn nu klaar om in de oven te gaan! Bak ze in ongeveer 25 minuten af. En kaar! het huis gaat heerlijk ruiken naar kaneel. Eet ze niet te warm want dan is de topping nog niet zo krokant. Eet smakelijk! :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten