zondag 8 juni 2014

Appel rozijn rolletjes

Met croissant deeg kun je veel variëren. Ook ik hou er van om verschillende dingen met dit product te maken. Natuurlijk is het lekker om gewone croissantjes te maken, maar wat dachten jullie van appel rozijn rolletjes met een vleugje kaneel? Super toch! Bij het eten krijg je een beetje het idee van een appeltaart. Dit is een makkelijk recept dat koud en warm heerlijk is om te  eten. Ik denk ook niet dat thuis iemand hier van af kan blijven, want zodra ze in de oven gaan begint je huis heerlijk te ruiken! Bij mij waren ze zo op :) Oké, dit is misschien meer iets voor een koude winterochtend/middag of avond, maar hé who cares?! Appeltaart is toch ook altijd een goed idee? Het grootste voordeel bij dit recept is dat je er niet veel voor nodig hebt, en snel klaar is.

Wat heb je nodig?
- 1 blik croissant deeg
- 1 grote el suiker
- 1 kleine el kaneel
- een halve appel in stukjes
- een handje rozijntjes, als je hier niet van houd kun je ze ook weg laten of vervangen door noten zoals walnoten/hazelnoten/amandelen of zelfs CHOCOLA!
- een scheutje melk
Verder heb je een bakplaat nodig met bakpapier

De bereidingswijze:
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Rol vervolgens het croissant deeg uit over een werkblad. Hou er wel rekening mee dat dit een lange lap is. Je kunt er ook voor kiezen om het een keer door te snijden en in twee keer te maken. Dit werkt wat makkelijker. Bestrooi dan het deeg met de suiker, kaneel, appel stukjes, rozijnen en de eventueel andere vulling. Doe dit niet te dit! Dit wordt lastig met oprollen, en dan proef je dadelijk de croissant structuur niet meer en dat is ook jammer. Rol dan het deeg op. Snij het deeg in stukjes. Je kunt er zelf voor kiezen hoe groot je ze  maakt. Ik kon er totaal 13 uithalen. Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met wat melk. Zo worden ze lekker bruin en krokant. Je kunt dit ook met een losgeklopt eitje doen, maar wij hadden geen eieren in huis (hoe erg voor een thuisbakker?!) dus deed ik het met melk. Zet ze nu ongeveer 10-12 minuten in de oven. Dit was het al! Simpel toch? Nou hoop ik dat jullie dit simpele recept thuis ook eens uit proberen. Je kunt het trouwens ook goed eten als tussendoortje hoor! Eigenlijk op ieder moment van de dag ;) Enjoy xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten