vrijdag 23 mei 2014

Aardbeien kwark cake

Yay mijn eerste post! Ik ben super enthousiast en vind het leuk om met jullie nieuwe recepten te kunnen delen. Ik probeer ze natuurlijk allemaal zelf uit :) Gelukkig heb ik nu vakantie, dus volop de tijd om aan de bak te gaan. Vandaag heb ik weer een lekker recept voor jullie uitgekozen. Terwijl ik dit schrijf ruikt het huis hier nog heerlijk naar... Ik heb namelijk een aardbeien kwark cake gemaakt. Echt super lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Zijn jullie al nieuwsgierig? Nou hier volgt het recept


Wat heb je nodig? 
- 180 gram bloem
- 140 gram kristalsuiker
- 2 tl. bakpoeder
- 1 zakje (8 gram) vanillesuiker
- 200 ml kwark, gebruik hiervoor gewoon magere kwark maar als je liever volle hebt kan dit natuurlijk ook!
- 2 eieren maat L
- 35 gram gesmolten boter + wat extra om in te vetten
- 500 gram aardbeien
- 3 grote el. aardbeienjam
- 1 pakje aardbeien jelly poeder van DR oetker
- wat geschaafde amandelen
- poedersuiker
Verder heb je natuurlijk een vorm nodig om in te bakken. Je kunt kiezen voor een ovenschaal of bakvorm van 20/30, maar als je dat niet in huis hebt kun je ook gewoon een ronde vorm gebruiken. Oja en handig is om je vorm te bekleden met bakpapier...

De bereidingswijze ;
Verwarm de oven vast voor op 180 graden, vet de bakvorm in en leg hier een bakpapiertje in. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snij ze dan in plakjes of in partjes. Maak de plakjes of partjes niet te klein, een beetje grof mag best :). Breng vervolgens 200 ml water aan de kook en los hier roerend de jelly poeder in op. Als dit is gedaan, voeg dan de jam erbij en roer het goed door tot een egale saus. Er kunnen natuurlijk wat stukjes van de jam inzitten, maar dit is helemaal niet erg. Klop dan in een kom de eieren, suiker, en vanillesuiker tot een romige massa. Dit duurt zo'n twee minuten. Schep dan met een houten lepel of pannenlikker de bloem, yoghurt, bakpoeder en de gesmolten boter erdoor. Dit meng je weer totdat het een glad beslag wordt. Giet het beslag vervolgens in je bakvorm en strijk het glad. Hou er rekening mee dat het nog opstijft, dus het beslag is niet te weinig voor de vorm. Giet dan wat van de het jelly mixje op het beslag en vermeng het een beetje. De rest van het beslag kun je of opeten of voor een ander recept gebruiken. Verdeel dan de helft van de gesneden aardbeien erover en de geschaafde amandelen. Bak de cake nu zo'n 30 minuten af in de oven. Het kan zijn dat het wat langer nodig heeft, dat ligt vooral aan de dikte van je bakblik. Bij mij duurde het namelijk wel zo'n 40 minuten. Als je denkt dat de cake gaar is kun je dit altijd even na controleren met een saté prikker. Komt ie er schoon uit, dan is ie gaar. Vervolgens laat je de cake even afkoelen en verdeel je de rest van de aardbeien er nog over heen met wat geschaafde amandelen.  Om het helemaal af te maken strooi je er met een zeefje nog wat poedersuiker over. Je cake is nu klaar! Eet smakelijk en enjoy ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten